DESPRE NOI

Suntem Alianța Sindicală „Gh. Asachi” Iași, prescurtat AS-ISo echipă de profesioniști având ca scop apărarea și promovarea drepturilor și intereselor membrilor de sindicat, indiferent de naționalitate, sex, vârstă, convingeri și apartenență politică sau confesiune religioasă.

Ne-am „născut” pe 16 decembrie 1996 prin Sentința Civilă nr.43/1996 și suntem o organizație profesională, fără caracter politic, care reunește salariați din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Iași, în scopul apărării și promovării drepturilor și intereselor lor profesionale, economice, sociale, culturale și sportiv -turistice în raporturile cu organele puterii de stat.

Afiliere:

Alianța Sindicală “Gh. Asachi” Iași este afiliată la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ – F.S.L.I.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ este afiliată la Confederația Sindicatelor Democratice din Romania – C.S.D.R.

 

Conducere :

FSLI ORGANIGRAMA

1. Consiliul Județean – constituit din toți liderii grupelor sindicale din unitățile de învățământ ale AS-IS și din reprezentanții membrilor de sindicat, aleși prin vot deschis, majoritate simplă, conform normei de reprezentare.

2. Colegiul Liderilor

3. Biroul Executiv – constituit din membrii Biroului Operativ și 6 membri aleși dintre liderii din unitățile de învățământ, membre ale Alianței Sindicale “Gh. Asachi” Iași.

BIROUL EXECUTIV (BEX) format din:
        – Presedinte AS-IS: prof. Amariei Adriana – Violeta
        – Prim-vicepresedinte: prof. Panaite Elena-Valerica
        – 2 Vicepreședinți:   prof. Chiperi Gabriela
                                        prof.Paraschiv Marius Lucian
        – Secretar Executiv: prof. Acatrinei Delia Geanina

 

4. Comisia de cenzori – constituită din 2 membri și un membru supleant și este aleasă în Consiliul Județean.