Contribuţia sindicală la consolidarea dialogului social

Auto Date miercuri, februarie 11th, 2015

La aniversarea a 18 ani de la înfiinţare, Alianţa Sindicală „Gh. Asachi” Iasi (AS-IS) organizează joi, 12 februarie 2015, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Iaşi – Comisia de Dialog Social şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, Conferinţa Naţională cu tema:

„Contribuţia sindicală la consolidarea dialogului social”.

Lucrările conferinţei încep de la ora 12.00, în Sala Rossini din cadrul complexului Palas.
Ne bucurăm de participarea ministrului delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a secretarului de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Vasile Şalaru, a preşedintelui Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, Iacob Baciu, a preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu şi a principalilor factori de decizie din administraţie şi educaţie.
Implicarea sindicatelor în dialogul social este extrem de importantă reprezintând un liant în dezvoltarea întregii societăţi. Sindicatul este partener real al salariaţilor la negocierea şi în respectarea clauzelor şi ne asigură respectarea acestora de către părţi. Desigur, acest lucru poate însemna timp, însă AS-IS este unul dintre sindicatele cele mai hotărâte , iar în cei 18 ani de la înfiinţare ne-am demonstrat puterea de fiecare dată prin profesionalism, competenţă şi dăruire.
„Considerăm că un nivel de trai decent nu este asigurat doar de mărimea salariului pe care îl putem obţine, ci şi de întreg mediul în care trăim. Asigurarea unor standardele fireşti de trai, alături de un statut respectabil pentru cadrele didactice se află printre obiectivele noastre cele mai importante pentru viitor”, a declarat Violeta Amariei, preşedintele AS-IS.
La 18 ani de la înfiinţare, AS-IS vă lansează invitaţia de a participa la Conferinţa Naţională „Contribuţia sindicală la consolidarea dialogului social”, pentru a sărbători împreună puterea sindicatului şi a dialogului social

Agenda evenimentului:

11:30 – 12:00 – primirea şi înregistrarea participanţilor;
12:00 – 14:00 – desfăşurarea lucrărilor conferinţei şi dezbateri pe tema dialogului social.

Leave a Reply